In 1991 hebben wij onze eerste shetlandpony aangekocht Adelheid van Dorpzicht. Adelheid is voor ons de start geweest voor het fokken van shetlanders. Ze werd door mijn ouders gekocht als speel pony, toen bleek dat er een papier bijzat werd er een keuring bezocht. Adelheid bleek een goed papier te hebben, en in de keuringsbaan deed ze het goed. Adelheid is inmiddels Kroon Preferent. Één van de nakomelingen van Adelheid is de 1 pr kroon merrie Mariska V.'t Hoendiep.                                                                                                                                                                           


Adelheid

 

Om de fokkerij uit te breiden is in 1994 Hevita v.d Veldhoeve aangekocht, zij behaalde in 2001 een 1ste premie en is inmiddels kroon preferent. Succesvolle nakomelingen van haar zijn o.a. Sascha V.'t Hoendiep een 1ste premie merrie en grote maat + dagkampioen op de premiekeuring Tolbert 2007, en de 1ste premie ruin Uvito V't Hoendiep.

 In de loop de jaren is de fokkerij uitgebreid met nog een aantal fokmerries, en een 1pr definitief goedgekeurde dekhengst Harvey van Bunswaard. Als opvolger van Harvey is in oktober 2007 Pim v.h. Melkvonder aangekocht, een 1ste premie hengst die inmiddels ook definitief goedgekeurd is.

Tevens werd er ook aangespannen gereden met de 1ste premie
ruinen Shinji, en Uvito, die beide meerijden in de competitie.

 

Sinds 2014 heeft Lisette de fokkerij uitgebreid met een mini merrie Carola en heeft zich verder toegelegd op de mini/ kleine maat. Daarnaast is ook de enter merrie Izzy aangeschaft in 2016.

Wij fokken dus in een verscheidenheid van pony's van mini maat tot grootte maat, daarbij letten we vooral op mooie sprekende hoofdjes, passende verhoudingen met een sterk been werk en krachtige bewegingen. En pony's met een eerlijk en goed karakter!

foto Lily Tromp